Grafisch ontwerp studio

Jarenlange ervaring

Wij zijn niet zomaar een Grafisch Ontwerp Studio. Manillion staat voor jarenlange ervaring, onszelf elke dag verbeteren én met volle toewijding elk project tot een goed einde brengen. Uiteraard ongeacht hoe groot of klein het project.

Grafisch ontwerper voor digitaal ontwerp en drukwerk

Als ervaren grafisch ontwerpers leveren wij ontwerpen over de hele wereld voor zowel online als offline toepassingen. Voor drukwerk sturen wij u de PDF-bestanden die u direct kunt afdrukken of rechtstreeks bij uw drukkerij naar keuze kunt aanleveren. Voor digitale ontwerpen bestaan er uiteraard geen grenzen. Deze leveren wij aan op een manier die u het handigste vindt.

Grafisch ontwerp studio top image

Wat wij doen:

Grafisch vormgever kiezen

Sterke visuele communicatie

Grafisch Ontwerp is een proces waarbij verschillende ideeën worden samengebracht en uitgewerkt tot een sterke visuele communicatie. Dit gebeurt door een combinatie van typografie, fotografie, illustratie en het juiste kleurenschema.

Dienst na verkoop

Wij houden ervan om een hechte relatie met onze klanten uit te bouwen, en hen volledig te betrekken van begin tot einde van een project. Eenmaal een project is voltooid en opgeleverd zijn wij er nog steeds voor onze klanten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de dienst na verkoop even belangrijk is als de verkoop van het project op zichzelf.

Een tevreden klant is een waardevolle klant voor ons, daarom wij streven naar de hoogste klanttevredenheid.

Manillion logo design

Logo Design

Branding

Wanneer we spreken over logo ontwerp, moet u denken aan een op maat gemaakte visualisatie van uw merk of bedrijf. Het logo vertegenwoordigt wie u bent en wat u doet. Later, wanneer mensen uw logo zien, zullen zij uw merk of bedrijf onmiddellijk herkennen. Een duidelijk voorbeeld is natuurlijk het Coca-Cola logo, zelfs zonder de woorden Coca-Cola is de ‘wave’ iets wat bijna iedereen onmiddellijk herkent. Ik hoor u zeggen ‘Ja natuurlijk, zij zijn beroemd?!’. Dat klopt inderdaad, maar dat waren ze niet altijd en ook zij moesten hun merk opbouwen. Daarom is het belangrijk om uw branding met logo vanaf het begin professioneel vorm te geven.

Goedkope logo’s

Hoewel er veel websites zijn die goedkope logo’s aanbieden vanaf amper €5, moet u zichzelf realiseren dat u niet veel hoeft te verwachten voor dat bedrag. Meestal ontvangt u een sjabloon dat afkomstig is van een stock website, met slechts enkele kleurwijzigingen. Maar het is zeer realistisch om te zeggen dat u geen logo ontvangt dat helemaal op maat is gemaakt voor u. U wilt toch geen ander bedrijf tegenkomen met precies hetzelfde logo, of wel? U bent uniek, dus vermijd goedkope diensten die gebruikmaken van logo templates. Kies voor een professionele grafisch ontwerp studio.

Uitgebreid design proces

Waarom kost het ontwerpen van een logo dan aanzienlijk wat geld? Dat komt omdat het gehele ontwerp een uitgebreid proces doorloopt. Het begint allemaal met ontwerpschetsen. Hierbij hoort het bedenken van een concept met de achterliggende betekenis en uitstraling van uw bedrijf. Het vinden van het juiste lettertype of zelfs het maken van een geheel nieuw lettertype voor uw logo. De kleuren moeten zorgvuldig gekozen worden en passen bij de boodschap die uw logo moet overbrengen. Misschien heeft uw bedrijf nog geen huisstijlboek, waar het gebruik van kleuren, lettertypen,… is in vastgelegd. Dan kost het extra tijd om zorgvuldig de juiste elementen te selecteren die in uw logo moeten worden samengebracht.

Logo revisies

Van zodra de voorstellen aan de klant zijn getoond, komt er feedback terug en worden er revisies van het logo gemaakt. Deze stap kan een aantal keren heen en weer gaan voordat het definitieve eindresultaat is bekomen en door de klant wordt goedgekeurd. Het kan in sommige gevallen zelfs weken of maanden duren alvorens dit proces is afgerond. Daarom kost een logo meer dan €5, €75 of eender welke verdacht lage prijs. Als u zo weinig betaalt, kan u er van uitgaan dat het werk dat wordt geleverd van diezelfde lage waarde zal zijn.

Typografie, fotografie en illustratie aangevuld met het perfecte kleurenschema

Boodschap of verhaal vertellen

Hoewel al deze elementen meestal hand in hand gaan, heeft typografie niet altijd meer nodig dan enkel het lettertype op zichzelf. Een krachtig citaat in het juiste lettertype op een neutrale achtergrond kan bijvoorbeeld voldoende zijn. Of een foto op zichzelf kan, zoals ze zeggen, “meer dan duizend woorden zeggen”. Maar dit werkt niet altijd op een commerciële website, flyer of advertentie. Mensen moeten de gehele boodschap of het verhaal binnen één seconde begrijpen en hun aandacht vestigen op uw merk.

Ervaren grafisch vormgevers

Daarom juist is investeren in professioneel grafisch ontwerp van essentieel belang. Ervaren grafisch vormgevers betrekken bij uw project om een specifieke boodschap of verhaal voor u te creëren, is een wijze beslissing. Niet alleen zal dat het gehele proces van uw project een stuk eenvoudiger maken, maar u zult er uiteindelijk ook van profiteren met de positieve resultaten waarop u had gerekend.

Typography Graphic Design 1
Photography Graphic Design 1

Kleurenschema

Wanneer het op kleuren aankomt, heeft u een eindeloze waaier om uit te kiezen. Afhankelijk van seizoenskleuren of kleuren die een bepaalde emotie of uitstraling van uw bedrijf moeten uitdrukken, kiezen wij het perfecte kleurengamma voor uw ontwerp.

Typografie

Het is van groot belang om het juiste lettertype te kiezen dat de boodschap en het gevoel van uw ontwerp kan overbrengen. Het verkeerde lettertype kan letterlijk uw ontwerp maken of kraken. De boodschap of het verhaal dat u aan uw publiek wilt vertellen, kan volledig verdwijnen.

Trek de aandacht van mensen en houdt deze vast, anders verliest u een mogelijke interactie of verkoop van een potentiële klant.

Typography Graphic Design 1
Scroll naar top